Uutiset & Tiedotus

13-14.6.2008 Keski-Uusimaa SM-ralli

27.06.2008

Keravan seudulla avattu Keski-Uusimaa ralli avasi sm-sarjan kesäkauden. Kilpailussa oli mukana valtakunnan terävinkärki ja osallistujia kilpailuun ilmoittautui 148 autokuntaa.  Jo perjantain nuotituksen jälkeen oli selvää että vauhti on kovaa ja ajaa pitää kieli keskellä suuta.

V1600 luokkaan oli ilmoittautunut 6 kuljettajaa kuten myös 1400 Trohy:n n-ryhmään 6 kuljettajaa. 1400 Trophyn a-ryhmässä kilpailijoita oli 14 kpl. Nämä kilpailjiat yhteensä muodostivat Rally Trophy pisteistä ajavien kuljettajien kokonaismääräksi 26 kuljettajaa.

Kilpailu käsitti kokonaisuudessaan 8 erikoiskoetta yhteispituudeltaan n. 110km. Kilpailussa ajettiin ennen huoltotaukoa 4 erikoiskoetta ja huoltotauon jälkeen samat 4 erikoiskoetta ajettiin uudelleen. Kilpailupäivänä keli oli hyvä ja erikoiskokeista kilpailijat pääsivät ajamaan 7 pätkää. Kilpailun pisin erikoiskoe 5 (22km) jouduttiin perumaan ilmeisesti reitin varrella riehuneen tulipalon takia.

Kilpailun kulkua V1600 luokassa hallitsi alusta pitäen Jouko Pulkkinen VW Pololla. Pulkkisen takana käytiin tiukkaa vääntöä sijoista 2 ja 3. Tasatahtia ensimmäisen lenkin ajaneet Matti Kortelainen Nissan Micralla ja Jaakko Tapper Ford Focuksella olivat saaneet eroa toisiinsa vain 1,9 sek. Ensimmäisellä lenkillä vauhdikkaimmin aloitti Kari Hytönen uudella Suzukilla ajaen pohja-ajan ek:lle 1. Hytönen joutui keskeyttämään kuitenkin ek 2:n jälkeen käytyään tien ulkopuolella nuottivirheestä johtuen. Myös Mats Öhman joutui jättämään leikin ek:lle 2. Öhmanin Citroen Saxosta petti ilmeisesti voimansiirto.

Toisen lenkin erikoiskokeista ajettiin kolme, joille kahdet pohja-ajat ajoi Matti Kortelainen.  Lopputuloksissa Kortelainen piti toisen sijan Pulkkisen ottaessa voiton. Kolmannelle sijalle ajoi Jaakko Tapper ja neljäs oli Kim Forsman Mini One:lla.