logo_v1600_rgb.jpg

saantokirja.png

Luokkan säännöt

 

Sääntökirjan tekniset säännöt vuodelle 2016 löytyvät täältä.

Autourheilun Sääntökirja 2016

HUOM!!! NÄMÄ TIEDOT OVAT SIVUSTON YLLÄPIDON PÄIVITTÄMIÄ.

TARKISTA LAJILIITOSTA VIRALLISET SÄÄNNÖT.

Luokan auton on oltava vähintään nelipaikkainen sarjatuotantoauto ja mallivuotta 2000 tai uudempi. Kuutiotilavuus ei saa olla 1600:a suurempi. Auto tulee olla vapaasti kaupan EU-maissa.

Auton ei tarvitse olla FIA-luokittelema. FIA-luokiteltujen autojen lisäluokitussivut eivät ole voimassa paitsi, jos ne ovat korjaussivuja (ER) tai kehityssivuja (ET). Myös tuotannossa vaihtuneet osat (VF) tai auton uusi versio (VP) kelpaavat.

Kaikkiin autoihin tulee hakea AKK-Motorsportin passi. Hyväksytyt passit toimivat myös auton katsastuskorttina. V1600-passin pohja löytyy AKK:n materiaalipankista.

Jos auto on varustettu siirtokilvillä, tulee autoon suorittaa erillinen siirtokilpikatsastus AKK-Motorsportin nimeämillä katsastuspaikoilla.

Kilpailuissa käytetyt minimipainot lasketaan kaavalla 525kg+6,8kg/kw. Teholla tarkoitetaan valmistajan ilmoittamaa tehomäärää. Enintään 1400-kuutioisen auton kaava on 475kg +6,8kg/kw ja vastaavasti 1500-kuutioisen auton 500kg+6,8kg/kw. Jos autossa on 6-vaihteinen vaihteisto, nousee minimipaino 25 kg:lla.

Näin saadut painot ovat käytössä nopeuslajeissa (rallisprint, jäärata- ja rata-ajo) sisältäen kuljettajanpainon. Rallissa paino on pelkästään auton minimipainona.

Mahdolliset lisäpainot on kiinnitettävä työkaluilla lattialle näkyviin ja niihin on tehtävä sinetöintimahdollisuus. Painot saavat sijaita joko ohjaamon tai tavaratilan lattialla.

Moottorissa niiden osien, jotka sijaitsevat ilmamäärämittarin jälkeen ja joiden tehtävä on kontrolloida polttoaineen määrää, voidaan muuttaa, muttei vaihtaa edellyttäen, ettei niillä ole vaikutusta moottorin saamaan ilmamäärään. Polttoaineen paineensäätimen saa vaihtaa.

Suihkutussuuttumia voidaan muuttaa tai vaihtaa polttoainevirtauksen lisäämiseksi, mutta ei toimintatapaa eikä asennuspaikkaa. Polttoainetankin on oltava alkuperäinen.

Moottorin ja vaihdelaatikon korikiinnikkeiden joustava materiaali on vapaa, ja korikiinnikkeitä voidaan kumpaankin lisätä enintään yksi.

Pakoputkisto on vapaa (ei pakosarja), mutta lajin melumääräyksiä pitää noudattaa. Toimivan katalysaattorin asentaminen pakoputkistoon on pakollista. Katalysaattorin tulee olla joko auton alkuperäinen tai FIA-hyväksytty.

Vaihdelaatikko tulee kokonaisuudessaan säilyttää alkuperäisenä. Vaihteensiirtovivuston nivelet ovat vapaat. Tasauspyörästönlukko tulee poistaa.

Jousilautanen voidaan tehdä säädettäväksi. Kierrejousen ja jousilautasen muoto ovat vapaat. Enintään kaksi jousta voidaan asentaa sarjaan (pyörää kohti). Lehtijousi ja vääntöjousten halkaisija ovat vapaa.

Iskunvaimentimet ovat vapaat edellyttäen, että toimintatapa ja kiinnityspisteet säilyvät muuttumattomina. Vaimentimessa saa olla enintään yhdensuunnan säätö.

Auton takaosaan saa asentaa vakaajasiivekkeen. Se ei saa ylittää auton ääriviivoja. Siivekkeen tulee kiinnikkeineen mahtua sivulta katsottuna neliöön, jonka koko on 15cm x 15cm.

Sähköiset ikkunannostimet voi korvata mekaanisilla ja päinvastoin. Takasivuikkunoiden verhoilu tulee poistaa.

Korinvahvistusten ja turvakaarien osalta noudatetaan n-ryhmän sääntöjä.