Keskustelu

JamppaV1600 tulevaisuus14.2.2022 14.53
Olen vuosia seurannut luokkaa. Nyt valitettavasti vain tilanne on tullut siihen. Mitaleita otetaan laittomilla autoilla. Esim. sm 2 Rauhalan mini todettu laittomaksi. Lampun kehys, ilmanotto ja vaihdelaatikko. Harmittavaa. Olisiko parempi, jos autojen virititys olisi vapaa.

Tapio RauhalaRe: V1600 tulevaisuus15.2.2022 14.00
Hei Jamppa.

Voisitko tarkentaa noita kommenttejasi Minin vaihdelaatikon ja ilmanoton suhteen, jotta ymmärrän paremmin huolesi.
Minin välityssuhteet ovat kyllä tehtaan jäljiltä "laittoman" pitkät, joten niitä olisi kiva saada lyhennettyä, mutta säännöt eivät sitä salli. Siitä syystä Mini lähtee viivasta vähän muita autoja huonommin, mutta vauhtiin päästyään sillä ehtii muiden mukaan.

Ilmanotto ??

Lampun kehykset puuttuivat Kymiringin tapahtumien jälkeen jälkeen paikoiltaan, ja se on katsastajien toimesta huomattu, ja sanktio siitä saatu.

MinäRe: V1600 tulevaisuus12.2.2023 9.04
Otsikko on kyllä ihan osuva, sillä v1600 tulevaisuus on hieman kyseenalainen nykyisillä säännöillä. Uusia autoja ei taideta oikein paljoa enää tehdä 1.6 litraisella vapaasti hengittävällä bensakoneella. Joten väistämättäkin luokka vanhentuu, mutta riittääkö silti harrastajia? Varmaankin jos vain kulut saadaan pidettyä aisoissa ja laittomuudet kitkettyä. Rata SM -sarjassa mukana ajaminen ei ainakaan luokan edullisuutta tue mutta eipä tuola oikein muutakaan järkevää taida olla tarjolla. Rallissa yms onkin sitten valinnanvaraa.
Luokan tulisi toimia sekä nuorille ponnahduslautana, eli arvostus ja näkyvyys pitäisi saada kohdilleen, että vanhoille ukoille ja akoille harrastuskisailu mielellä.

MinäRe: V1600 tulevaisuus12.2.2023 9.08
Edelliseen jatkoa. Mutta kuka pystyy näiden laittomuuksia valvoa? Ei oikeastaan kukaan. Etenkään moottorin osalta. Jos vaikka alakerta kevennetään ja tasapainotetaan niin kuka sen tietää ja huomaa, ei kukaan. Nämä on tällaisia herrasmieskysymyksiä ja varmaankin kärjessä mennään sillälailla sääntöjä venyttelemällä. Eli auto täytyy saada 'niin laittomaksi kuin mahdollista' eli sellaiseksi, että sitä ei päälleppäin osaa sanoa.

TasapuolisuusRe: V1600 tulevaisuus6.1.2024 19.16
Mites se Minin ajonvakautusjärjestelmä noissa uusissa? ABS jarrut kaikilta pois niin saadaan sekin etu poistettua.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: