Uutiset & Tiedotus

KUINKA MUKAAN AUTOURHEILUTOIMINTAAN?

29.08.2016

Kaasujalkaa kutittaa - aloittaisinko autourheiluharrastuksen?

Autourheilu on vauhdikas, turvallinen ja mukaansa tempaava harrastus kaiken ikäisille. Laajan lajikirjon myötä harrastusmahdollisuuksia ja -muotoja on lukuisia, eikä harrastaminen rajoitu pelkästään ajamiseen – autourheilua voi harrastaa myös toimitsijana, mekaanikkona, valmentajana, huoltajana, kouluttajana, seuratoimijana – vaihtoehdot eivät lopu kesken.

Autourheiluseurat – toiminnan ytimessä

Autourheiluharrastuksen ytimessä ovat autourheiluseurat. Kilpailun järjestämisen ohella suuri osa seuroista hallinnoi ja pyörittää paikallista suorituspaikkaa mahdollistaen lajin harrastamiselle puitteet – olosuhteet, toimintaympäristön ja yhteisön. Harrastuksen ensimetreillä onkin hyvä olla jo heti yhteydessä paikalliseen seuraan. Heiltä saat lisätietoa harrastusmahdollisuuksista ja toiminnasta lähialueellasi. Lähimmän autourheiluseuran voit tarkistaa autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport ry:n kotisivuilta osoitteesta autourheilu.fi.

Nuoriso

Autourheilun nuorisotoiminta on koko perheen yhteinen harrastus. Autourheilun voi aloittaa jo 6-7 -vuotiaana joko kartingin tai pienoisautoilun parissa. Muissa nuorisolajeissa kuljettajan ikä määrittelee, milloin harrastus- ja kilpailutoiminnan voi aloittaa. Suurimmassa osassa nuorisolajeista kilpailutoiminnan voi aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Myös mopoautoille on alettu järjestämään omia tapahtumia seurojen toimesta. Autourheilun erityispiirteenä on, että tytöt ja pojat kilpailevat samoissa sarjoissa ja kilpailuluokissa.

Autourheiluseurojen järjestämät tutustumispäivät ovat hyvä tapa kokeilla ja tutustua itseä kiinnostavaan lajiin. Autourheiluharrastus on myös edullisempaa, kuin moni luulee. Esimerkiksi useimmat karting-seurat tarjoavat aloitteleville harrastajille seuran puolesta kalustoa, jota voi lainata seuran ratailloissa. Myös ratamaksut ovat yleisesti ottaen edullisia. Maksujen suuruus vaihtelee suorituspaikasta riippuen.

Aikuiset

Jos ikää on jo mittarissa hieman enemmän, niin ei hätää. Autourheiluharrastuksen aloittaminen aikuisiällä on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Lajivalikoima on laajimmillaan yli 18-vuotiaille harrastajille ja myös kartingista löytyy aikuisharrastesarjoja ja -kilpailuja. Harrastamisen voi aloittaa myös kaveriporukan yhteisenä tekemisenä joukkuelajeissa kuten endurancessa. Harrastajamääriltään suurimpia lajeja ovat jokamiehenluokka, rallisprint ja ralli.

Toimitsija

Kilpailutoimitsijana toimiminen on oiva tapa harrastaa autourheilua joko ajamisen ohella tai sen sijaan. Autourheiluseurat tarjoavat toimitsijatehtäviin peruskoulutusta, jonka jälkeen on helppo lähteä mukaan kilpailuihin ja tapahtumiin. Toimitsijauralla voi edetä kansallisen päätoimitsijatason kautta aina kansainvälisiin tehtäviin saakka, jos intoa riittää. Aikaisempaa kokemusta autourheilusta ei tarvitse olla. Lajiliiton toimesta vuositasolla järjestetään erilaisia toimitsija- ja seuratoiminnan koulutuksia noin 100 tilaisuutta vuosittain. AKK:n nettisivuilla koulutuskalenterista löydät tulevat koulutukset sekä ilmoittautumisohjeet.

Olipa kiinnostuksesi kohde sitten ajaminen, huoltaminen tai kilpailujen järjestäminen, mukavaa tekemistä riittää kaikille! Autourheiluseurojen yhteystietoja löydät täältä.

Autourheilu on elämys – tule mukaan!

02.03.2019Driftingistä tuttu Kristiina Aalto osallistui Itäralliin 2.3.2019
12.02.2019Sami-Matti Trogen ajaa tulevana viikonloppuna toisen rallinsa, kun nuorten SM-sarja jatkuu Kouvolassa.
21.01.2019Trogenin debyyttiralli ajettu - suupielet edelleen ylöspäin
14.01.2019Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan avaavaan Iisalmen Säästöpankki Ralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä 73 kuljettajaparia. Ralli ajetaan lauantaina 19. tammikuuta.
12.01.2019Rallicrossradoilta pikataipaleille - Sami-Matti Trogen ajaa elämänsä ensimmäisen rallin
01.01.2019Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2019 osakilpailut ja sarjasäännöt
03.12.2018GGTurbo turboahdin RX joukkueen Sami-Matti Trogen on valittu Suomen Olympiakomitean tukiurheilijaksi
01.12.2018Hanaa Expossa esillä Esko Kytömäen V1600 Ford Focus 1.12.2018
06.11.2018Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan sarjasäännöt kaudelle 2019 on julkaistu
09.08.2018Rata-SM sarjan luokkakatsastajan tiedot löytyvät yhteystieto-osiosta

Siirry arkistoon »