Uutiset & Tiedotus

Jere Pensas jätti seuraajilleen kovan haasteen

12.11.2017

Nayttokuva_2017-12-7_kello_2.01.43.png

Rallisprintin nuorten luokan kilpailuista palkintopöytiä puhdistanut Jere Pensas siirtyy ensi kaudella pykälää vanhempien sarjaan. Kuva: Juha Pensas

Nuorten luokissa rallisprinttejä ja ralleja neljällä kaudella kurvaillut Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas jätti seuraavalle sukupolvelle kovan haasteen. Reilu kuukausi sitten 18 vuotta täyttänyt laihialainen kurvaili nuorten rallisprinteistä neljä mestaruutta ja kaksi pronssitilaa.

Pensas ajoi kausien aikana 60 rallisprinttiä ja sai tuloksen jokaisesta kilpailusta.

Pensas aloitti nuorten sarjan kilpailut kaudella 2014. Kisapirssinä oli silloin ja on ollut sen jälkeenkin kaikissa rallisprinteissä oranssin värinen V1600-luokan Renault Megane. Rallisprintin asfalttisarjasta Future Cupista Pensas kaappasi heti ensimmäisellä kaudellaan pronssimitalin. Seuraavat kaksi kautta Future Cupin nuorten luokassa päättyi Pensaan mestaruusjuhliin.

Rallisprintin SM-sarjan nuorten luokan puolella Pensas ajoi ensimmäisen täyden kauden vuoden 2015 SM-sarjassa. Ensimmäinen kausi oli pronssimitalin arvoinen. Viime vuosi ja tämä kausi päättyivät Pensaan mestaruusjuhliin. Tämän kauden mestaruus varmistui jo ennen kauden viimeistä osakilpailua.

– Ei noihin tuloksiin olisi ollut mahdollisuutta ilman teknisesti luotettavaa autoa. Rallisprintit ovat sujuneet auton osalta lähes ilman ongelmia. Vastaavasti sitten rallin puolella eri autolla ajettuna on ollut heikompi menestys paljolti teknisten vikojen vuoksi, Pensas kertoo.

Vakuuttava tilasto 

Kun Future Cupissa ajettiin pelkästään asfaltilla, niin SM-sarjan kilpailuissa alustana oli lumi/jää, asfaltti ja sora, kauden aikana kaksi kisaa jokaisella pinnalla. Pensaan menestys sekä Future Cupissa, että SM-sarjassa osoittaa nuoren miehen taipumista hienosti kaikille ajettaville pinnoille.

Ajamistaan 60 rallisprintistä Pensas on ollut luokkansa nopein 30 kertaa ja palkintopallille nuorimies on noussut 56 kertaa. Vain neljässä rallisprintissä laihialainen on ollut pytynjaossa katsojan roolissa. Rallisprinttien lisäksi laihialainen on ehtinyt viime kaudesta alkaen kurvailla 14 rallia ja kaksi seurakilpailua.

Ralleissa Pensas on noussut palkintopallille kolme kertaa. Viime vuonna sijoitus nuorten Cup-sarjassa oli viides. Tänä vuonna sijoitus oli 11, kun viidestä osakilpailusta vain kahdesta kertyi pisteitä. Yksi keskeytys meni kuljettajan piikkiin ja kaksi muuta tekniseen vikaan.

Nuottirallissa osui 

Kauden viimeisessä SM-rallisprintissä Pensas testasi vauhtinsa miesten sarjassa ja sijoittui Huittisten nopealla kylätiellä luokkansa toiseksi.

Nuorten luokan kilpailut Pensas hyvästeli lokakuun lopulla Laukaan rallissa. Siellä nuoret pääsivät ensimmäistä kertaa ajamamaan nuoteista. Viiden erikoiskokeen rallissa Pensas päästeli kahdet pohja-ajat ja sijoittui nuorten nuottiluokan toiseksi.

– Laukaalla auton kanssa ei ollut mitään ongelmia. Se kisa meni hienosti varmalla ajolla nuottien mukaan ilman mitään riskejä, valaisi vakiokartturinsa jyväskyläläisen Mikko Pajusen kanssa pytyt pokannut Pensas.

Tuore ajokortti taskussaan Pensas siirtyy ensi kaudella uusien haasteiden pariin. Kuka on se nuoren luokan kuljettaja, joka rikkoo laihialaisen ennätykset?

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

23.05.2019Iisalmelainen Verneri Säisä on piirtänyt ajo-otteillaan itsensä monen rallia seuraavan mieliin. 16-vuotias nuorukainen johtaa Nuorten SM -luokkaa talvikauden jälkeen ja tavoitteena on jatkaa hyvää vauhtia myös tulevana lauantaina 25.5. SM Riihimäki Rallis
23.04.2019GGTurbo uusioturboahtimien testi- ja tuotekehitystiimin henkilöstö Garrett Turbo Expertivise Level 1 ja 2 sertifikaatilla tunnustettuja huippuammattilaisia
21.04.2019V-Tech Center Helsinki ja Loviisa avataan 20.5.2019 - Autojen optimointi
10.04.2019RATA-SM -kilpailukalenteri on vahvistettu ja sarjailmoittautuminen on auki - uudella ilmeellä kauteen
13.03.2019AKK hakee sisällöntuottajaa
02.03.2019Driftingistä tuttu Kristiina Aalto osallistui Itäralliin 2.3.2019
12.02.2019Sami-Matti Trogen ajaa tulevana viikonloppuna toisen rallinsa, kun nuorten SM-sarja jatkuu Kouvolassa.
21.01.2019Trogenin debyyttiralli ajettu - suupielet edelleen ylöspäin
14.01.2019Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan avaavaan Iisalmen Säästöpankki Ralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä 73 kuljettajaparia. Ralli ajetaan lauantaina 19. tammikuuta.
12.01.2019Rallicrossradoilta pikataipaleille - Sami-Matti Trogen ajaa elämänsä ensimmäisen rallin

Siirry arkistoon »