Uutiset & Tiedotus

Alastarolla tehtiin historiaa ? Nathayos Sirigaya on ensimmäinen thaimaalainen Suomen mestari

24.09.2017

Nayttokuva_2017-12-7_kello_1.52.56.png

Nathayos Sirigaya (kesk.) on kaikkien aikojen ensimmäinen thaimaalainen, joka on voittanut kansallisen mestaruuden missään urheilulajissa koko Euroopassa. Kuva: Pertti Kangasniemi

Alastaron moottoriradalla tehtiin tänään historiaa koko Euroopan asteikolla, kun thaimaalainen Nathayos Sirigaya voitti V1600-luokan Suomen mestaruuden.

Mies on kaikkien aikojen ensimmäinen thaimaalainen, joka on voittanut kansallisen mestaruuden missään urheilulajissa koko Euroopassa.

Simulaattorikilpailuista ajo-oppinsa hankkinut Sirigaya saapui täksi kaudeksi Suomeen ajamaan Rata-SM-sarjan V1600-luokassa yhdessä puolisonsa Tachapan Vijittranonin kanssa. 25-vuotias Sirigaya on osoittanut kauden mittaan kilpailukykynsä suomalaiskuljettajia vastaan, ja kiitoksena siitä mies sinetöi tänään Suomen mestaruuden nimiinsä.

– Minulla ei ole sanoja kuvaamaan tätä. Tämä oli hieno kokemus ja…olen melko sanaton tällä hetkellä ja täysin puulla päähän lyöty, kuvaili tuore mestari tuntemuksiaan kilpailun jälkeen.

Nathayos Sirigayan Suomen mestaruus ratkesi äärimmäisen herrasmiesmäiseen eleeseen; kilpailua johtanut Janne Lähde hidasti maaliviivalla ja päästi thaimaalaisen livahtamaan ohitseen ruutulipulle.

– Lähde antoi minulle tietä, olen vieläkin shokissa siitä! Tämä kausi on ollut mahtava mutta kova, kun olen ajanut maailman parhaimpia kuljettajia vastaan. Vaikka minua itkettää, olen tavattoman onnellinen. Aion jälleen juhlistaa tätä pizzalla kuten ensimmäistä voittoanikin, nauroi liikuttunut thaimaalainen.

Formula Fordien mestaruus oli tällä kaudella niin pienestä kiinni kuin voi; Kristian Laine ratkaisi mestaruuden nimiinsä yhden pisteen erolla tiimikaveri Sami Talvitiehen.

– Totta kai aika loistavat tunnelmat. Kemorasta lähdettiin suht hyvässä pistejohdossa, kolme voittoa sieltä niin lähdettiin luottavaisin mielin tänne. Olisihan mestaruuden voinut varmistaa aikaisemminkin kuin viimeisessä lähdössä, mutta yksi piste riitti tällä kertaa ja olipahan katsojille enemmän jännitettävää kun ratkaisu jäi viimeiseen kilpailuun, mietti tyytyväinen Laine maaliintulon jälkeen.

Gran Turismo -luokalle saatiin niin ikään uusi mestari, kun Jyrki Peltola kirkasti viime vuoden toisen sijan ensimmäiseksi.

– Vähän meni tiukille, en tiedä mikä autoon tuli tuossa lopussa. Oli ihan hirveä ajaa eikä ollut Emilin (Westman) vauhtiin mitään jakoa tänään. Päätin sitten ajaa varman päälle maaliin, kertasi Peltola viimeisen mestaruuden varmistaneen kilpailulähdön kulkua.

Touring Cars -luokassa mestaruus varmistui jo eilen lauantaina THU-Teamin Jussi Hyvöselle.

Teksti: Rata-SM tiedotus / Kristiina Vaalasmaa

02.03.2019Driftingistä tuttu Kristiina Aalto osallistui Itäralliin 2.3.2019
12.02.2019Sami-Matti Trogen ajaa tulevana viikonloppuna toisen rallinsa, kun nuorten SM-sarja jatkuu Kouvolassa.
21.01.2019Trogenin debyyttiralli ajettu - suupielet edelleen ylöspäin
14.01.2019Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan avaavaan Iisalmen Säästöpankki Ralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä 73 kuljettajaparia. Ralli ajetaan lauantaina 19. tammikuuta.
12.01.2019Rallicrossradoilta pikataipaleille - Sami-Matti Trogen ajaa elämänsä ensimmäisen rallin
01.01.2019Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2019 osakilpailut ja sarjasäännöt
03.12.2018GGTurbo turboahdin RX joukkueen Sami-Matti Trogen on valittu Suomen Olympiakomitean tukiurheilijaksi
01.12.2018Hanaa Expossa esillä Esko Kytömäen V1600 Ford Focus 1.12.2018
06.11.2018Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan sarjasäännöt kaudelle 2019 on julkaistu
09.08.2018Rata-SM sarjan luokkakatsastajan tiedot löytyvät yhteystieto-osiosta

Siirry arkistoon »