Keskustelu

ReisingRsjm 20197.10.2018 14:57
Sääntöjä ei ole vielä julkaistu mutta ensivuoden kisoista kolme ajetaan yleisen SM:n yhteydessä, yksi hissesarjan kanssa ja yksi omana kisana, mitä mieltä porukka tästä järjestelystä?

AKK:n sivujen mukaan junnusarja lähtee SM-luokkien ja Suomi Cup luokkien jälkeen eli isohkoja lähtönumeroita tiedossa junnusarjalaisille.

RaceRe: Rsjm 20197.10.2018 16:54
Ei vaikuta hyvältä.
Käy pian niin, että koko sarja jää huomiotta kun isojen poikien kisat vie huomion. Eikä itseä kiinnosta lähteä ajamaan kovin isoilla lähtönumeroilla.
Mutta tähänhän tämä on menossa, kun osallistujia on niin vähän, että tulee taloudellisesti järkevämmäksi yhdistellä kisoja.

JanppaRe: Rsjm 20198.10.2018 8:13
Se onko tämä uhka vai mahdollisuus on monesta osatekijästä kiinni, mutta kyllä tuossa asiassa on myös hyviä puolia kuskeillekin, eikä ainoastaan järjestäjille.

Itse kuulun kanssa tähän ensin negatiivisesti ajattelevana, mutta kyllä tässä innolla lähdetään silti katsomaan mitä sarja tuo tullessaan..

Toivottavasti media-arvo sarjan tiedoituksen ja TV-lähetyksien kanssa pysyy vähintään samalla tasolla kuin nykyään eikä esim. SM Rallit on ainakin "heikoimmillaankin" hyvin järjestettyjä kilpailuita, eikä Pohjolarallin kaltaisia riman alituksia tule..

SM kuljettajat:
Pohjanmaa - 72kpl
Mikkeli - 79kpl

Eli numerot nuorilla 70-100 välille ja siitä sit eteenpäin. Varsinkin kesällä pääsee varmasti ajamaan hyväkuntoista tietä vaikka numero olisikin 150. Ei ne "isotpojat" paina mitään metsäkoneen uria vaan ihan kunnon tietä. Kesällä varsinkin tie on loistavassa kunnossa.

Ja näissä muutoksissa varmasti kuunnellaan myös kuljettajia, jos vaan antaa palautteen kuulua kesken kauden.

ReisingRe: Rsjm 20198.10.2018 13:46
Mitä tulee media-arvoon ja tiedotukseen niin kyllähän tässä potentiaalia on jopa parempaan näkyvyyteen kun aiemmin, riippuen täysin järjestäjien ja promoottorin painotuksesta ja toteutuksesta. Tosin ei ole tietoa esim tv-lähetyksistä, tuleeko Rsjm-sarjasta omansa? SM-sarjan lähetyksessä ei taidettu esim Suomi Cupista puhua mitään, toivottavasti ei Rsjm huku samaan "lisäluokkahuttuun".

V-autoja oli kivasti tämän kauden kisoissa, toivotaan että 2019 kaudella on vähintään saman verran tai enemmän, eikä porukka säikähdä isompaa lähtönumeroa ja pelkoa siitä että näkyvyys hukkuu isojen poikien taakse.

Kuten Janppa mainitsi niin kinttupolkuja ei SM:ssä ajeta kuin nimeksi jos ollenkaan eli tiet pysyy hyvänä kyllä.

männessä näkkeeRe: Rsjm 201911.10.2018 17:59
Mun mielestä talvella saattaa olla hyvinkin syvää uraa tiedossa. pahimmillaan seisotaan letkassa pätkällä ja odotellaan pimeän tuloa. Paljon riippuu keleistä, jos kunnon talvi niin tiet kestä paremmin. Jos tulee lämmin talvi niin uskon että ihan hirveetä vetää numerolla 100 ja jotain.
Pelkään että junnuja ei paljon huomioida ison SM kisoissa.

JanppaRe: Rsjm 201913.10.2018 5:47
Se, että seisotaan letkassa ja on pimeää ei varsinaisesti ole ongelma vain SM-sarjan kilpailuissa. Sehän voi sattua vaikka ekassa kilpailussa Iisalmessa. Jos on lämmin talvi tulee on tie puuroa jo kolmen kymmenen auton jälkeen, mutta toivottavasti tulee kunnolla lunta ja pakkasta.

Vanhat merkit, jos pitävät paikkansa on Iisalmessa luvassa teknisempää ja hitaampaa tietä kuin Kouvolassa. Kouvolassa on ajettu yleensä isompaa tietä viime vuodet. Toivottavasti myös ensi vuonna.

Tottakai valtaosa suuremman median huomiosta menee varmasti kärkiukoille, mutta uskon moottoriurheilumediassa saavan varmasti "markkina-aikaa" hyvillä tuloksilla ja paljon myös omasta aktiivisuudesta kiinni. Ainakin Rallin SM-sarjan kilpailu vetää paikalle paljon median edustajia ja "runkikoosteitten" tekijät varmasti odottavat kun junnut tulee paikkaan pimeeseen.

Mutta pessimistihän ei pety tässäkään asiassa.. :)

pyörittelijäRe: Rsjm 201920.10.2018 17:30
Onko kellään tietoa ensvuoden renkaista. Tai siis onko muita vaihtoehtoja kuin Pirelli.

VilhoRe: Rsjm 201921.10.2018 14:16
DmackVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: