Keskustelu

HenriFiat Bravo17.1.2013 19:59
Onkos kellään tietoa, että mitä kaikkea tuollaiseen Bravoon pitäisi tehdä, että ennen faceliftiä tehdystä autosta saisi tehtyä v1600-auton? Ainakin kojelauta ja maski pitäisi ilmeisesti vaihtaa ja olen kuullut, että myös moottorin sähköt olisivat muuttuneet, mutta tuliko tätä muutosta 1.6 moottoriin?

Mika MRe: Fiat Bravo17.1.2013 20:03
Täällä keskusteluissa oli joskus jossain juttua ko. aiheesta, muistaakseni. Eikun kaivelemaan =)

HenriRe: Fiat Bravo17.1.2013 20:27
http://www.v1600.com/keskustelu.html/601?p=&c=
Juu siellähän sitä oli. Melko paljon muutoksia pitäisi tehdä eli taidan alkaa etsimään uutta autoa josta rakentaisi, Bravo olisi ollut halpa...

HenriRe: Fiat Bravo21.1.2013 18:26
Tällainen tuli vielä mieleen, että onko Bravon ja Bravan tekniikka täysin samanlainen? Eli jos ostaisin 2000 vuosimallin Bravan ja Bravon korin, saisiko niistä 2000 vuosimallia vastaavan Bravon?

herätys!Re: Fiat Bravo21.1.2013 20:21
Lieviä vapaa-ajan ongelmia?? Hae ny suoraa 00 bravo...

HenriRe: Fiat Bravo21.1.2013 20:26
Mitä järkeä hakea, jos voin hieman kiertelemällä saada auton halvemmalla? Ja kyllä mulla sitä vapaa-aikaa löytyy.

IgorRe: Fiat Bravo22.1.2013 0:14
Vain Halvin on Hjuva ,osta SAMARA !

Mika HeleniusRe: Fiat Bravo6.6.2013 1:48
Nyt tarkuutta Bravojen rakentajat!
Kuulin tuossa juttua että on passitettu joku -96--98 Bravo... Siinä kun ei ole mitään yhteistä koria lukuunottamatta 2000 mallisen kanssa. Ja kilpaakin sillä ajettiin viime viikonloppuna.
Siinä oli alumiini imusarja, jota ei ole Bravossa ollut vuoden -98 jälkeen. Vaihteisto on vaihteiden ja perän välityksiltään oikein hyvä ja tiheästi välitetty, mutta ei lähellekkään sääntöjen mukainen.
Tankki, polttoainelinjat, aktiivihiilipönttö, ym on erilaiset. 2000 mallisessa ei ole esimerkiksi paluukiertoa tankkiin. Moottorissa on väärän mallinen kampiakseli, kansi, venttiilit, vantiilinjouset, imusarja, pakosarja, ym... Koko auton sähköt ovat erilaiset, ym, ym..

Voisiko joku koittaa vääntää vaikka siitä kuuluisasta rautalangasta että vaikka auto on saman näköinen ja "muka" samanlainen, niin se ei välttämättä ole oikeasti sinne päinkään.

Minullekin tulee tasaisin väliajon kysymyksiä Bravoon liittyen, että voinko tehdä -98 mallisesta Bravosta V1600 auton. Vastaan aina että voit, jos hommaat jostain osien luovuttajaksi 2000-2002 mallisen auton. Kori käy, mutta mikään muu ei.

Ja sitten vielä on sekin juttu, että mikä näissä katsotaan mallivuodeksi. Itse työskentelen Sakslaisvalmisteisten autojen parissa, ja niissä kyllä löytyy mallivuosi vaikka lisävarusteluettelosta, mutta Fiateissa ei. Fiateissa taasen näyttää olevan se meininki, että kyseisen vuoden malli tulee markkinoille vasta saman vuoden kesällä. Esim. Unoa myytiin täällä vielä vanhakoppaisena 1990 vaikka malliuudistus tapahtui kesällä 1989 ja se on M89, eli mallivuosi 1989. Tosin Suomen Fiiati on aika usein vuoden vanhaa varastoa, eli en oikein usko että tammikuussa 1999 tehtaalta lähtenyttä 2000 vuonna kilvitetyä autoa voisi pitää mallivuodeltaan 2000 mallisena...

Näitä nyt ei varmaankaan sitten valvo kukaan, eli laitetaan itsellekin "sopivaa" autoa rakenteille.

J.OjaRe: Fiat Bravo6.6.2013 7:13
Tuohon mallivuoteen, mallivuosi=valmistusvuosi.
Eli myyntivuosi tai rekisteröintivuosi ei ratkaise vaan tehtaalta valmistumis aika.
Autoa/samanlaista autoa kaikilta osiltaan pitää olla valmistettu vuonna 2000 tai myöhemmin.

IhmettelijäRe: Fiat Bravo6.6.2013 10:12
Mika ! Ei ole Bravo ainoa auto ! Näitä esimerkkejä löytyy useampi mitä ei ole ollut EDES mallivuotta 2000 vaan 1999 ja silti on passitettu ja ajettu kilpaa. Luulisi että sillä 250eurolla tarkistettaisi edes että auto menee sääntöihin ??

Arto RantaRe: Fiat Bravo6.6.2013 22:50
2001 -2002 Bravot nettiautossa 1000-1200? kannataisko myydä se vanha pois ja ostaa uus aihio niin pääset helpommalla...

Artturi kartturi

ps: kaverilla olis kaupan F ryhmän bravo ilman konetta, mareasta 5 mukinen nokalle ja rallaamaan isojenpoikien kanssa.

Mika HeleniusRe: Fiat Bravo7.6.2013 23:53
Tuota mallivuosi asiaa joskus AKK:sta kyselin, ja sieltä tuli hyvin epämääräinen vastaus. Eli: "Maahantuojalta saa todistuksen, joka määrittää minkälainen vuoden 2000 auto on ollut ja vastaavasti 2001, jne."
Ja miksei sitä voisi sääntöihin laittaa suoraan että auto pitää vastata vuonna 2000 tai myöhemmin valmistettua mallia? Näin siinä ei olisi mitään tulkinnanvaraa.
Tuskin se maahantuoja todistuksessaan kertoo esimerkiksi sitä että Bravossa on 15.10.1999 muuttunut mm. ventiilit, ventiilinjouset, lautaset, nostimet, ym., esimerkiksi vanhemmissa tuplajouset ja uudemmissa vaan yhdet. Kampiakseli muuttunut 15.3.1999.. Siinä todistuksessa pitäisi olla koko varaosakatalooki, että sillä olisi jotain virkaa. Ja ihmettelen suuresti, että jos joku auto on sellainen, ettei mitään muutoksia ole tullut esimerkiksi 1999 - 2000 vuosien aikana. Italiaanoissa ainakin tulee useita muutoksia joka vuosi. Ei se tosin mitään meinaa, jos kaikki muutokset tehdään, poislukien säänöissä vapautetut asiat.

Jos tuo alumiini imusarjalla varustettu auto on mallia Bravo 1,6 16v SX Riconvertita (suomeksi jämäosista tehtaalla kasattu), niin silloin siinä voi olla alumiini imusarja. Auto on todellinen sekasikiö, ja siinä on osia vanhemmista ja uudemmista malleista. Joskus aikanaan tein vuoden töitä selvittääkseni koska ko. autoa on valmistettu, mutta jäljet loppuiva syyskuuhun 1999. Yhden ainoan sellainen auton olen löytänyt hollannista. Jos jollain on tietoa että niitä olisi tehty vielä 2000, niin sitten vuodatukseni voi olla turhaa. Tosin sellaisen tekemiseen tarvitaa ainakin kolme eri ikäistä autoa aihioiksi ja esimerkiksi tankki on ihan omansa, eli epäilen että tästä on kyse.

Ja sitten vielä Bravoa on 2000-2002 kahdella täysin erilaisella moottorilla, vaikka päällepäin näyttävät ihan samalta. Toisessa on sylinterimitat 86,4 x 67,4 ja toisessa 80,5 x 78,4 ja tuota viimeksi mainittua on kahden korkuisella lohkolla, koska toisessa on paksu massa tiiviste ja toisessa ohut pelti tiiviste.

Mersuissa taasen seuraavan mallivuoden autoja aletaan yleensä tekemään jo edellisen vuoden syyskuussa, tosin ei kaikkia kerralla vaan myös joulukuussa voi olla linjalla myös saman vuoden malleja. Eli syyskuussa tehty auto voi olla "virallisesti" jo seuraavan vuoden mallia. Tosin silloin se tietysti on samanlainen kun se seuraavana vuonnakin valmistettu.

Oman 2003 Stilonikin muutin vastaamaan 2005 mallia, että sain käyttää 2mm paksumpia alatukivarren pultteja... Päivitykseen riitti yhden johtosarjan vaihto uudempaan ja takaluukkuun piti tehdä pari reikää merkille. Takaluukku on eri varaosanumerolla tuossa "facelift" mallissa, ja ainoa ero on merkin reijät...
Jos aihio olisi ollut 2002 mallinen, niin siinä taasen olisi ollut hiukan pidempi perävälitys, painavampi kampiakselin hihnapyörä ja muutamia muitakin pikkujuttuja.

Tässä se nähdään että kannattaa tutkia tarkaan mitä on tekemässä ja aihioksi kannattaa hankkia varmasti oikean ikäinen auto.

Ja sitten tullaan siihen, että osa vetää kisoissa joka nippeliltään sääntöjen mukaisia laitteita ja toisissa taas ei ole koria lukuunottamatta mitään sääntöjen mukaista, vaikkei se päällepäin näy. Millä ihmeellä näitä saataisiin valvottua?? Jos nyt esimerkiksi Bravo on passitettu vanhemmilla välityksillä ja sitten mitataan välitykset. Jos ne on samat kun passissa, niin ei sitten mitään, vaikka todellisuudessa ne eivät olisi siinne päinkään mitä 2000 mallisessa pitäisi olla, vai mitä??

Merkkejä on monia, ja kukaan ei voi tietää joka merkistä kaikkea. Eli harrastajien pitäisi itse pikkaisen tutustua omaan merkkiinsä ja tehdä se heti oikean ikäisestä autosta, jos ei taidot ja tietämys riitä sitä oikeanlaiseksi tekemään. Hieno luokka, mutta näin se pilataan harrastajien toimesta...

Jos on Bravoa tai ihan mitä vaan Fiattia tekemässä, ota yhteyttä. Neuvon kyllä asioissa jos on vähänkään epäselvää. Jos ei itse saa selvää koska auto on tehtaalla valmistunut, niin saan sen kyllä rekisterinumerolla selville päivän tarkuudella.

0500-614973
mb(ät)pp.inet.fi

Mika HeleniusRe: Fiat Bravo8.6.2013
Tosin sellaisen tekemiseen tarvitaa ainakin kolme eri ikäistä autoa aihioiksi ja esimerkiksi tankki on ihan omansa, eli epäilen että tästä on kyse.


Korjataan muotoon:
Tosin sellaisen tekemiseen tarvitaa ainakin kolme eri ikäistä autoa aihioiksi ja esimerkiksi tankki on ihan omansa, eli epäilen ettei tästä ole kyse.

KatsastajaRe: Fiat Bravo8.6.2013 16:12
Katsastajille riittää passi ja sen tiedot.
Katsastaja, katsastuspäällikkö eikä pääkatsastaja voi tietää mitään sellaista, mitä ei passista ilmene.
Jos passi myönnetään, niin se on virallinen paperi, millä autoa voidaan tutkia.
Loppujen lopuksi, sieltä passista kun ei löydy juuri mitään.
Luokkari olis se "prosyyri", millä voitais vähän enemmän autoja tutkia, muttakun ei niin ei.
Vastalauseitakaan ei voi kilpailijat tehdä, jos ei ole kaiken kattavaa korjaamokäsikirjallisuutta tai kirjastoautoa pelipaikalla.
Sanat (huhut) kun ei riitä, pitää olla paperilla faktaa.

Kuinka moni V1600 kuskeista tietää, että autossanne on juuri se vaihteisto, minkä passi sallii?

Juha KarjalainenRe: Fiat Bravo8.6.2013 17:35
Hienoa Mika, arvostan miten olet jaksanut paneutua hommaan! Jos jokainen joka autoa miettii ja rakentaa paneutuisi tuolla samalla tarmolla hommaan niin vältyttäisi monelta hämmingiltä.

Ja kyllä, kun autoa valitsee ja hommaa aihion joka oikeasti rakennettu 2000-luvulla niin pääsee paljon helpommalla kun auto on lähtökohtaisesti jo oikeanlainen. Toki se ei poista sitä että kuski on edelleen vastuussa kalustonsa laillisuudesta.

Tuo passitustapa on kyllä huono, käytäntö on osoittanut voit kirjottaa passiin mitä parhaaksi näet, ja kunhan maksat 250e niin passi sieltä tulee ilman sen suurempia ihmettelyjä onko edes koko autoa rakennettu 90-luvun alun jälkeen..

Katsastaja: Kuskin se kuuluu tietää että sielä sellainen on, mikä passissakin. Mutta yhtälailla kuskin pitää tietää ettei passiin ole kirjoitettu mitä sattuu varsinkin jos autoa ei ole luokiteltu eikä se nopeasti tule mistään selville.

Ensimmäistä V-autoa rakentaessa tiesin kyllä tasan tarkkaa vaihteiston olevan oikea koska oikean jouduin ulkomailta sen hommaamaan jonka jälkeen loota avattiin ja tarkistettiin että kaikki oli kuten luokitustodistuksessa sekä volkkarin manuaaleissa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: